Växtväggen vid ena kortsidan i Eventrummet
Vår största lokal med flexibla möjligheter till möblering för upp till 250 personer i måltidssittning.
Pontus Frithiof, krögare
Stjärnkocken Pontus Frithiof i samarbete med Nordrest dukar upp läckra menyer.
Frukost uppdukad i förgrunden, bord och scen i bakgrunden
Uppdukat för frukost i Eventrummet.

Eventrummet

Nu erbjuder vi nya möjligheter för event på Tekniska museet då vi lanserar vårt nya restaurang- och eventkoncept. Vi är stolta att presentera Pontus Frithiof i samarbete med Nordrest som nya krögare, som kommer att servera spännande menyer till våra konferens- och eventgäster.

Inramningen utgörs av museets restaurang och Eventrummet. Dessa miljöer binder samman historia och framtid. Den gamla K-märkta byggnaden från 1881 fungerade ursprungligen som stallbyggnad för Livregementets Dragonkår, vilket träpelarna inne i både restaurangen och Eventrummet bär tydliga spår av.

Den ursprungliga trä- och pelarstommen är intakt och betonggolvet har behandlats med miljövänliga oljor. Fasta möbler, paneler och akustikväggar är tillverkade i trä och växtväggar samt mosstak filtrerar luften. I taket i Eventrummet hänger lampor av samma modeller som lyste upp Stockholms nattliv för över 100 år sedan – nu med LED-ljus istället för gas. Lokalen ramas in av unika föremål ur våra samlingar.

Längs väggarna i restaurangen finns konstverk och illustrationer från museets arkiv – retrofuturistiska visioner om framtidens mat och restauranger.

Tekniska by Pontus

En del av restaurangen med en hängande glaskruka med växter i förgrunden

Vår nya restaurang med nytt utbud och kreativ miljö ligger i anslutning till Eventrummet. Det går bra att boka båda lokalerna för event kvällstid.

  • 180 platser i restaurangen
  • Fast möblering – höga bord/pallar, gradängsittning, soffbås, långbord + bänkar, cafébord med soffa och stol/pall
  • Två serveringslinjer

Eventrummet

Eventrummet är Tekniska museets nya flexibla eventlokal om 273 kvadratmeter. Lokalen är utmärkt för såväl dags- som kvällsevent. Det går att möblera för olika konferenssittningar. Till middagseventen dukar vi upp med långbord alternativt sittning för upp till åtta personer per bord vid runda eller fyrkantiga bord, allt beroende på önskemål och antal personer i sällskapet. Befintliga stolar och bord till 200 personer kan kompletteras med inhyrda möbler efter behov.

Exempel på möbleringar

  • Biosittning 250 personer
  • Biosittning 150 personer + gruppbord 100 person
  • Måltidssittning i luftig utformning ca 100 personer
  • Måltidssittning för max 250 personer
  • Flexibla möbleringsmöjligheter
  • Befintliga möbler i lokalen till 200 personer (rektangulära bord)

Bild

  • En bildduk kortsida 500 x 281 cm
  • Två bilddukar långsidan 370 x 208 cm vardera
  • Alla tre dukar är 16:9 format, 1920 x 1080

Scen

  • Skalbar scen, max 5 m bred, 3 m djup samt 40 eller 60 cm hög

Belysning och audio

  • Dimmbar allmänbelysning i höga delen av lokalen
  • Spotlights i låga delen av lokalen, ej dimmbar
  • Dimmerbar scen- belysning i 2 scenpositioner
  • Gardiner för mörkläggning av dagsljus
  • 8 x takmonterade högtalare för tal och datorljud
  • 2 x subwoofers
  • 2 headset och 2 trådlösa handmikrofoner

Nätverk

  • Trådlöst Wifi
  • Kabelkontakt finns i lokalen

Tillgängligt för alla

  • Hörslinga på begäran
  • 8 toaletter, varav en RWC

Faktablad om Eventrummet (121,00 KB)

Kontakta oss redan idag

Annika och Kristina i museets restaurang

Kontakt

Har du frågor om event kan du kontakta Annika och Kristina på eventbokning@tekniskamuseet.se eller 08-450 56 73.

Pontus Frithiof, krögare

Menyer konferens och event

Vår krögare Pontus Frithiof i samarbete med Nordrest har satt ihop spännande menyer till våra konferens- och eventgäster.

Menyer
Pontus framför tapeter med fantasifulla motiv

Årets kulturrestaurang 2018

Tekniska by Pontus är nominerad till ”Årets Kulturrestaurang” i Restauranggalan 2018. Utdelning sker på Cirkus i Stockholm 22 oktober.

Senast uppdaterad 7 september 2018.