Fantasimiljö från Tekniska museet

Det händer 2017

Du som gillar att upptäcka och experimentera kommer att älska 2017 på Tekniska museet. Flera nya utställningar, en ny matematikträdgård och en helt ny restaurang- och eventupplevelse öppnar. Dessutom laddar vi med en riktig Megahöst fylld med spännande helg- och lovprogram.

Utställningar som öppnar under året

Helt nya upplevelsemiljöer

En matematikträdgård

Skiss med lekpark, växter och matematiska inslag

9 september öppnar en matematikträdgård på museets entrésida för medryckande lek i alla åldrar. Temat för trädgården är den matematik som finns i naturen i form av mönster, symmetri, gyllene proportioner, talserier och fraktaler och rymmer rutschkanor, labyrinter, musikinstrument, konst och växter. Här är alla barn välkomna både med sin skolklass och på sin fritid.

Matematikträdgården öppnar

Ny restaurangupplevelse och eventmiljö

Färgglad restaurangmiljö med växter, barn och vuxna

Idéskiss av nya restaurangen: Lomar Arkitekter och Adore Adore.

7 oktober öppnar vi ett helt nytt restaurangkoncept med nytt utbud och rogivande miljö i samarbete med krögaren Pontus Frithiof och Modis restauranger. Här kommer du också att kunna ha event, som till exempel produktlanseringar, kick-offer och seminarier.

Tekniska by Pontus öppnar

Megahöst på Tekniska museet

Robotlabb – programmera en Legorobot

Legorobot som står på en bana.

I Robotlabbet får barnen prova att programmera en legorobot så att den utför tuffa uppdrag. Efter en kort instruktion om hur robotarna fungerar, är det bara att köra på. Varje lördag och söndag från och med 2 september.

Läs mer om Programmera en Legorobot

Programmeringskurs – Lär dig koda ett spel

Barn vid datorer visar upp sina spel på stor skärm

Med roliga uppgifter får barnen skapa ett eget spel i programmet Scratch. Under fyra dagar lär vi oss att koda både självständiga och spelarstyrda karaktärer. Du får även skapa ljud- och grafiska effekter till ditt spel och så lär du dig grundläggande logik av bara farten. För barn 8 – 10 år. Mer information kommer inom kort.

Megahelg – Robot 11–12 november

Lördag 11 november är det fullt ös under Stockholm Robot Championship på museet då robotar i alla former tävlar mot varandra i olika grenar. Under hela helgen kan du testa robotprogrammering, delta i robotworkshops och hälsa på olika robotar.

Det händer ännu mer i höst

  • Experimentshower – teknik och fysik på första parkett
  • Cryptoparty 4 oktober
  • Drönarhelg 14–15 oktober
  • Höstlov 28/10 – 5/11
  • Nördcaféer – en klassiker är äntligen tillbaka

Läs mer om Megahöst på Tekniska museet

Tekniska museets tre årskortsvarianter.

Årets smartaste köp

Ett årskort öppnar dörrarna till ett hus fullt av smarta upplevelser – och lönar sig redan från andra besöket. Det gäller i ett år från det datum du registrerar det.

Se alla fördelar med årskort

Senast uppdaterad 28 augusti 2017.