En man och kvinna som tittar på varandra och ler. Mannen sitter ner med en öl och kvinnan står upp. De skålar.
Två unga tjejer går runt i sinnesskogen i utställningen Hyper Human

Kvällar på Tekniska

Kvällarna på Tekniska har allt du behöver för den ultimata helkvällen i Stockholm. Ta med vännerna, familjen, kollegorna eller dejten på en tur i framtidsstaden Zero City, bli ett med spelvärlden i Play Beyond Play eller utforska symbiosen mellan människa och maskin i Hyper Human.

Tekniska har öppet alla dagar 10 – 22  och höstens kvällsutbud är packat med temabarer, pop-up shower, VR-labb, visningar i modelljärnvägen och flera spännande utställningar. Runda av kvällsbesöket med god mat och dryck i Tekniskas restaurang.

Temabar – en annorlunda AW

Drinkar

Succén med temabarer fortsätter under hösten. Programmet för temabarerna släpps två veckor innan, men redan nu kan du se vad som väntar i höst:

Life Science Bar 19 okt

Vad är Life Science egentligen? Och vem berörs av det? Det är sannolikt att frågan ger lika många svar som antalet personer som tillfrågas. Kortfattat kan man säga att Life science berör allt mellan himmel och jord, därför påverkas vi alla. Den 19 oktober djupdyker vi inom ämnet i en alldeles unik temabar. Möt självexperimenterande forskaren Sara Riggare, delta i Gabrielle de Bourgs populära quiz om Life science och biohack eller utforska symbiosen mellan människa och maskin i Hyper Human.
Tid: 18 – 22

Se hela programmet för Life Science Bar

Taste of Zero City 23 nov

Få en försmak på hur livet i en klimatsmart stad kan se ut.  Zero City är en interaktiv, färgstark och optimistisk tillsammansupplevelse och den 23 november utforska vi allt staden har att erbjuda, speciellt den helt nyöppnade delen i utställningen. Samtal på scen och inbjuden gäst: Peter Alestig, klimatredaktör på DN, svensk författare och journalist med fokus på klimatförändringarna. Aktuell med boken Världen som väntar vid Mondial förlag, om hur Sverige påverkas av den globala uppvärmningen. Efter samtalet blir det uppträdande med den fantastiska artisten Vera Vinter. Missa inte detta!
Tid: 18 – 22

Se hela programmet för Taste of Zero City

Upptäck kvällsutbudet

Tekniska explainer som visar deras pop-up vagn med föremål på
2022-11-07 - 2023-02-26
Alla dagar: kl. 10.00-21.30
Alla dagar
Se och hör historien bakom Metoo telefonen, Piratebay servern och fotografier från Andrées polarexpedition.
Tåg kommer ut ur tunnel i Modelljärnvägen.
2022-08-20 - 2022-12-31
Mån, Tis, Ons, Tors, Fre: kl. 19.00-19.20
Lör, Sön: kl. 14.00-14.20 & 19.00-19.20
Alla dagar
Se tågen köra i Uno Miltons unika modelljärnväg med 50 meter räls och ett naturtroget landskap.
Kvinna med VR-set och spelet syns på skärm i bakgrunden
2022-10-03 - 2023-02-26
Alla dagar: kl. 17.30-21.30
Lördag Söndag
I vårt VR-labb kan du och ditt sällskap testa att spela roliga VR-spel i en omslutande miljö. Det finns spel för alla och på olika nivåer  av svårighetsgrad.

Utställningar

Sveriges första bil i utställningen Zero City
Alla dagar
Se några av museets historiska fordon som Sveriges första bil, T-Forden och 30-talets lyxåk som visas – här finns också cyklar, mopeder och en klassisk familjebil fullpackad för campingsemester.
Play beyond Play är Tekniska museets stora dataspelssatsning – en totalupplevelse med spelstationer och fantasifulla spelmiljöer för barn och unga.
unga tjejer står framför en digital skärm
Med avstamp i nya utställningen Hyper Human utforskar vi etiska frågor kring innovation, teknikens konsekvenser, digitalisering, upptäckter inom biologi och geneditering samt samhällets behov av lagstiftning.
en maskin som plockar grus i en gruva
Gruvan, en av våra mest populära utställningar får nya överraskningar, effekter och en ny del med simulatorer, spel, sprängladdningar och mäktiga maskiner.
Grön flerformig musikmaskin
MegaMind är platsen där du utforskar och experimenterar dig till nya smarta idéer. Här kan du måla med ögonen, styra med tankekraft och forma i luften.

Senast uppdaterad 14 november 2022.