Så gör vi ditt besök säkert

När vi nu öppnar upp museets verksamhet igen, så gör vi det omsorgsfullt och med våra besökares och anställdas säkerhet som första prioritet.

Ett barn som ritat två personer som håller två meters avstånd

Förboka din biljett

Tekniska museet är drygt 10 000 kvadratmeter stort och för att alla ska känna sig trygga släpper vi enbart in 50 personer per halvtimme. Biljettbokningen är snart igång, så håll utkik på vår sajt. All biljettförsäljning kommer att ske online och i förväg till tidsloter. Det innebär följande:
• Endast förköpta entrébiljetter och årskort gäller och du måste boka en entréslot via vår webbplats.
• Entrésloten garanterar plats till museet och är giltig för inträde i 30 minuter.
• Du får enbart boka en tidsslot i taget. När tiden är passerad är du välkommen att boka en ny.
• Besökslängden hos museet är begränsad till max 2,5 timmar.
• Förskolegrupper och skolklasser ska förboka sitt besök på skolbokning@tekniskamuseet.se senast två dagar innan önskat besök.

Vad har vi gjort?

Vi har gjort en stor mängd åtgärder för att göra besök hos oss säkra och jobbar aktivt med att minska smittspridning.
• Vi har kraftigt begränsat det maximala antalet besökare i museet.
• Vi uppmanar våra besökare att hålla avstånd via skyltar, utrop och personal på plats.
• Vi har ställt in alla programaktiviteter och visningar.
• Vi har stängt utställningarna Teknoleket och Gruvan, på grund av att de är svåra att anpassa till våra nya riktlinjer.
• Vänstertrafik är införd i museet för att undvika möten; skyltar och golvmarkeringar i hela museet leder vägen och uppmanar till att hålla avstånd och att undvika trängsel.
• Vi har begränsat det totala antalet besökare till utställningarna, restaurangen och i butiken. Kösystem finns på plats.
• Vi har tagit bort all kontanthantering.
• Vi har utökat våra städningsrutiner.
• Vi har plockat bort VR-stationer.
• Vi har placerat ut stationer med handsprit runtom i museet.

Vad kan du göra?

Den som känner minsta symptom ska inte komma till museet, utan stanna hemma.  Var noggrann med att tvätta händerna ofta och håll avstånd när du besöker oss. Se också till att följa markeringar och lyssna på våra medarbetare som värnar om allas trygghet.
Om du inte kan besöka oss på plats, kolla gärna in allt vårt digitala material som finns här.

Medarbetare på tekniska med coronaväst som uppmanar att hålla avstånd.

Varmt välkommen till oss!

Senast uppdaterad 24 februari 2021.