Museum och upplevelsearena

somrig bild på Tekniskas fasad

Äntligen sommarlov - massor med aktiviteter!

Svenska sommaren bjuder på både sol och regnskurar, därför ser vi till att fylla sommaren med roliga aktiviteter som pop-up shower, vattenraketer, utomhuspussel och nya Nintendo Switch Sports. Museet är öppet varje dag 10 -22, köp entrébiljett online innan ditt besök.

Se hela sommarprogrammet
Ung tjej och kille sitter i en självkörande bil

Zero City - staden är i rörelse

Välkommen till Zero City, där du som besökare står inför att lösa framtidens stora utmaningar och planera inför morgondagens fossilfria stad. Ta en tur i en självkörande buss, dansa fram skogar och träd och var med och ta fram en positiv bild av hur framtidens städer kan vara.

Zero City
en maskin som plockar grus i en gruva

En helt ny del – den moderna gruvan

Gruvan som är en av Tekniskas äldsta utställningar, har vi introducerat en ny moder gruvdel. Här kan du uppleva känslan av att stå inne i en mörk gruva med de olika maskinerna som arbetar runt omkring dig. Du hittar en modell av en gruva med miniatyrmaskiner och en borrigg i Lego. Du kan känna på mineral som bryts i Sverige och titta närmare på de kraftfulla gruvmaskinerna i 3D.

Gruvan

Hyper Human

Utforska AI, geneditering och vad som händer när tekniken flyttar in i människan.

Läs mer om Hyper Human

Play Beyond Play

Ett helt våningsplan med spelupplevelser – 1 000 kvadratmeter stort. Vi har skapat en upplevelse där du inte bara kan prova dina favoritspel och utforska spelhistorien, utan också kliva in i och låta dig omslutas av spel.

Play Beyond Play – dataspelsutställning
Barn spelar dataspel på en interaktiv klättervägg

Megamind

I MegaMind utforskar du hur det funkar och hur du kan träna din hjärna att bli ännu påhittigare. Måla med ögonen, styr med tankekraft och forma i luften – här kan du göra saker du inte trodde var möjligt.

MegaMind

Biljetter och årskort

Visste du att det är förmånligare att köpa din entrébiljett online?

Barn 0–6 år gratis. Från 7 år: 150 kr

Förbered ditt besök

Öppettider

Idag fredag 12 augusti
Öppet 10-22

 

Kalenderhändelser

konstverk på djurgården som linar ett tyg som flyger med vinden
Spendera sommardagarna med att skapa färggranna mönster på vår kreativa konstworkshop eller bygg pussel och upptäck dynamiken mellan matematik och konst.
Solar butterfly - en bil som drivs av solcellspanbeler och åker runt världen för att öka medvetenhet om miljöpåverkan
2022-08-19 - 2022-08-20
Lör: kl. 10.00-15.00
Träffa en unik solcellsdriven husbil i form av en fjäril som befinner sig på världsturné för att inspirera till smarta klimatlösningar. Den 19 - 20 augusti kommer dem till Tekniska.
Alla dagar
Ta en tur i en självkörande buss, hjälp till att packa lastcontainern, kryp genom avloppstunneln och lös svåra utmaningar kring energiförsörjning, transporter och stadsplanering
Ny byggnad i trä på innergården

Wisdome Stockholm – en arena för omslutande 3D-upplevelser

Gör dig redo att utforska världen på ett nytt sätt.

Wisdome Stockholm

Senast uppdaterad 8 juli 2022.