Verktyg

Tipsa en kompis
Share |

Kul för barn på Tekniska museet

Pojke i Minirama.

Här har vi samlat barnens favoriter på Tekniska museet. Bilden är tagen i Sportutställningen.

Visningar och labb

Följ med på någon av våra helgvisningar. Vi har också minst ett labb för barn öppet på helgerna, till exempel innovationslabbet eller robotlabbet.

Se aktuellt helgprogram

Game On 2.0 – världens största dataspelsutställning

Spela 100-tals favoriter från dataspelshistorien fram till idag. Här kan hela familjen roa sig tillsammans i världens största dataspelsutställning som gästar Tekniska museet till och med 28/9 2014.

Läs mer om Game On 2.0

Gruvan

I vår gruvutställning får du se hur livet i en vanlig järngruva såg ut förr i tiden och uppleva den spännande miljön. Gruvan är öppen under museets öppettider.

Sport

Utmana dig själv och andra i 500 kvm adrenalin, teknik och muskelkraft i populära utställningen Sport. Testa din reaktionsförmåga och prova sporter som slalom, dans och rodd. I utställningen hittar ni även Minirama – ett område särskilt anpassat för de allra minsta genierna.

Läs mer om utställningen Sport

Cino4

I vår 4D-bio visar vi filmer som känns i hela kroppen! 3D-film med stolar som rör sig, vindpustar och dofter – alla dina sinnen upplever film om vetenskap och teknik. Från 4 år, filmerna Rymdresan och Vulkaner rekommenderar vi från 7 år. Varje film tar ca 30 min.
Barn 40 kr / Vuxen 80 kr

Förköp biljetter och se aktuella visningstideröppnas i nytt fönster

Teknorama på rymmen

Lek & lär, se och rör! I Teknorama på rymmen kan du tävla med dina hjärnvågor i Mindball, lära dig hur kugghjul fungerar och testa att flyga i museets flygsimulator. Kul för alla åldrar.

Leklabbet

För de allra yngsta – här kan våra yngsta genier leka och lära sig mer om mekanik, ljud ljus och tid. Klimatvänlig lek med leksaker från Retoy. Passar framförallt barn från 0 – 5 år.

Spelet om energin

Utställningen är uppbyggd som ett spel där du gör olika val och ser ditt samhälle växa fram. Du testar och ser hur vind-, vatten,- och vågkraft fungerar och din uppgift är att göra av med så många koldioxidbollar som möjligt!

Christopher Polhem – tillbaka till framtiden

En utställning där du utforskar världen i Christopher Polhems anda, intressant för både stora & små. Datorspel för barnen, quizar där stora och små kan testa vad de lärt sig om mannen på våra 500-kronorssedlar. Uppfinnarverkstad för barn.

Senast uppdaterad: 2014-06-12

Hitta hit

Museivägen 7, Gärdet i Stockholm.
Buss 69 till Museiparken.

Vackra promenad- och cykelvägar utmed Djurgårdsbrunnskanalen.

Öppettider & priser

Mån – fre kl 10 – 17. Ons till kl 20
Lör – sön kl 11 – 17
Bibliotek & arkiv: boka tid

Barn 0 – 6 år gratis | 7 – 19 år: 40 kr
Vuxen: 120 kr

Grupp- och andra rabatter

Kontakt

Tekniska museet
Box 27842 | 115 93 Stockholm
Tel: 08-450 56 00

info[at]tekniskamuseet.se

Kontakta medarbetare